Food Bloggers Winter Edition 2016

Food Bloggers Winter Edition 2016 a avut loc în dată de 13 decembrie doar că prinsă cu pregătiri, sărbători, cadouri, lene, sau nu neapărat, am amânat scrierea acestui articol. De fapt, mi-am notata destul de multe detalii şi aveam nevoie să pun la punct fiecare mică "lecţie" pe care speakerii prezenţi la eveniment ne-au oferit-o.

Nu sunt blogger culinar, deşi am participat la concursul organizat de Raftul Bunicii cu biscuiţi delicioşi făcuţi cu vin alb, dar îmi plac poveştile de viaţă, poveştile de succes ale oamenilor muncitori care se afişează în faţa publicului prezent la astfel de conferinţe. Cred că de aceea merg la conferinţele acestea, pentru oameni, înainte de a mă gândi la informaţii şi mă las, mereu, surprinsă de ceea ce găsesc acolo.

Şi a fost cea mai bună conferinţa Food Bloggers la care am fost, este a doua ediţie deci nu sunt chiar o bună marjă de eroare în calculele bloggerilor interesaţi, dar aceasta este perspectiva mea. Aşadar, felicitări Manafu and teem!

În primul panel, denumit Blog Talk, mi-am notat următoarele:
  1. Fiecare blogger are responsabilităţi sociale! Anca Lungu
  2. Publicul trebuie educat în materie de gust! Alina Sin 
  3. Nu îmi modific, niciodată, comportamentul pe blog faţă de cel din viaţa de zi cu zi. Smaranda Veronic Shalit 
  4. E important să studiezi şi pe cont propriu. Cel puţin eu încerc să mă perfecţionez şi să îmi dau, în permanenţă, provocări. Nicolle Birta
  5. Sunt extrem de puţine opţiuni în materie de restaurante cu specific românesc pe care le putem recomanda străinilor. Madalin Simion
  6. Restaurantele culinare româneşti din Bucureşti sunt comerciale. Nu excelează! Nu respectă cultura românească. (Ca o concluzie finală a speakerilor) 

În cel de-al doilea panel, denumit Chef Talk, am avut ocazia să auzim poveşti de viaţă ale celor mai cunoscuţi chefi din România. De aici mi-am notat următoarele:


  1. În gastronomie aduci gusturi, arome, culori şi le dai un sens. Nu oricine este food blogger. Trebuie să inspiri încredere dar să ai şi reţete bune, Un food blogger nu se poate compara, niciodată, cu un bucătar dintr-un restaurant/dintr-o cârciumă. Munca din bucătăria de acasă nu se compară cu munca dintr-o bucătărie de cârciuma unde este infinit mai multă şi mai riscantă. Florin Dumitrescu
  2. Pasiunea este ceea ce ne porneşte. De aceea mă aflu astăzi aici. Eu am o autocenzura extraordinară pentru că trebuie să ai ceva extraordinar de împărtăşit , de prezentat. Eu am şansa, incredibilă, de a face ce îmi place. Mă bucur că am mers pe acest drum dar îmi pare rău că nu am luat această decizie acum 10 ani. Liviu Lambrino
  3. La noi acasă nu există nu. Ce spunea tata aşa făceam. Şi a avut grijă să nu ajung să mor de foame. În bucătărie am învăţat că poţi să aduci calitate înaltă pentru clienţi folosind tehnici foarte simple. Joseph Hadad
  4. Trendul este să îmbini clasicul românesc cu elemente din alte ţări. Astfel transformi ceea ce ştiai în ceva aparte. Constantin Turculeţ
  5. Nu mai puneţi bloggerii de food sau bucătarii să reinterpreteze bucătăria românească. Lăsaţi-ne, oameni de agenţii, să învăţăm despre zona aceasta şi mai apoi să reinterpretam. Calitatea este într-un fel dar mâncarea nu se face doar într-un singur fel. Fă ceea ce faci cu multă seriozitate dar nu te lua prea în serios! Adi Hădean
De asemenea, Food Bloggers Conference, cei de la Lidl Romania ne-au lansat o provocare: să gătim un fel de mâncare (cu produsele lor) și să-l postăm pe Facebook cu hashtag-ul #painesimaine. Demarat de World Vision Romania, proiectul „Pâine și Mâine” oferă sprijin unui număr de peste 600 de copii din zonele defavorizate ale țării și o masă caldă cu doar 10 lei pe zi. Asa am îmbinat câte puțin din pachetul primit cu ceea ce aveam în frigider si asta a iesit:



Etichete: