A fi sau a nu fi plin de păr - Dilema bărbatului modern

Când mă gândesc la epilare şi oamenii care au mare nevoie de un asemenea răsfăţ pentru frumuseţe (da, răsfăţ pentru că baba la frumuseţe suferă), îmi vine în minte, inevitabil, Itt din Familia Addams care mi se părea amuzant în copilărie. Chiar mă întrebam cum de nu îi este cald vara să umble aşa plin de păr fără nicio problemă.

Cred că epilarea este un subiect destul de sensibil, la propriu şi la figurat, pentru toţi oamenii, fie ei femei sau bărbaţi. Da, da, bărbaţii sunt şi ei interesaţi de aspectul lor şi se frumuseţea pe care o expun public. Da, părul este o dovadă a masculinităţii, dar nici nu vrei să ajungi un vad Itt de România, nu? Nu mi se pare deloc că ar fi o lipsă de bărbăţie să te epilezi în zone în care e nevoie de o "defrişare" în masă, dar nici să exagerezi pentru că ce-i mult strică.

Îmi amintesc o poveste destul de amuzantă cu un foarte bun prieten. Are pilozitate excesivă pe piept ajungând până pe burtă. Părea deranjat de acest aspect dar parcă nici nu voia să pară penibil că vrea să scape de el. M-a întrebat, la un moment dat, cum e cel mai bine să te epilezi. Următoarea întrebare, evidenta, a fost dacă vrea să se epileze de formă, riscând că părul să crească mai gros şi mai închis la culoare, sau vrea o epilare uniformă, frumoasă dar mai dureroasă. Normal că fiecare om e speriat şi i-am enumerat avantajele  pe care le are epilarea cu ceara.


Reticenţi din fire, bărbaţii nu prea se băgă în "probleme femeieşti", dar parcă nici nu vor să pară fricoşi când vine vorba de suportat durere. A ajuns la concluzia că dacă face o treabă, măcar să o facă până la capăt. Mereu se plângea că are o baftă teribilă, având păr în zone în care nu ar fi vrut şi în cele în care era musai, cum ar fi pe cap, lipsea destul de mult. Nu ar fi fost o mare problemă pentru că este, oricum, un bărbat frumos dar avem cu toţii complexele noastre de la care ne este greu să ne luăm gândul. El era unul dintre acei oameni.

Până la urmă, a decis să se lase pe mâna unei prietene, cosmeticiana în concediu, ca să scape de pilozitatea excesivă. Nu voia să meargă la salon, crezând că se face de râs şi ce ar zice prietenii lui dacă ar afla una ca asta? Şi s-a aşezat frumos pe canapea, a luat o duşcă de tărie înainte pentru că am avut grijă să îl avertizăm că va durea şi dai şi strânge din dinţi. Cât de rău putea fi, până la urmă? Cred...sunt convinsă că a fost cea mai dura bătălie din viaţa sa şi cea mai crudă oră pe care, cu siguranţă, nu o va uita curând sau vreodată. A durat ceva din cauza excesului de păr dar şi a nevoii de a respira profund şi a se pregăti trupeşte şi, mai ales, sufleteşte pentru o nouă rundă de, aşa cum a zis el mai târziu, "tortură". Şi-a jurat că nu va mai face acest pas şi a lăudat şi relăudat tăria noastră lunară de a ne epila, mă refer aici la reprezentanţele sexului frumos în general. Am încercat să îi spunem că nu e atât de greu să rezişti pentru că în anii care trec te obişnuieşti cu ritualul de înfrumuseţare şi nu mai este la fel de dureros.



Omul se teme de ceea ce nu cunoaşte, fie că este o banală epilare cu ceară, fie că este vorba de a se plimba singur printr-un oraş nou. Poate de asta există jocurile cu "Adevăr şi provocare", pentru a ne înfrunta fricile şi a înţelege că nu totul pare atât de înfricoşător la prima vedere, sau la a două ori la a treia! Pentru bărbaţi este o noutate, în ultimii ani, epilarea cu ceară. Dar vremurile se schimba, societatea evoluează şi nu doar femeile pot reprezenta frumosul. Bărbaţii reprezintă sexul puternic, masculinitatea. De asemenea, pot fi atenţi, sensibili şi seducători. Nu înseamnă că eşti mai puţin bărbat dacă eşti îngrijit, înseamnă că îţi respecţi corpul şi ai o doză mare de respect pentru cei cu care intri în contact de-a lungul vieţii

Aceasta este a patra probă a competiţiei SuperBlog pentru Total pro Beauty. Mulţumesc pentru posibilitatea de a rememora o poveste amuzanta!

Etichete: